sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Hiihdon hurmaa


Kun olimme huvitelleet kylliksi vauhdittamalla itsemme mäkihypyn huimaan liitoon Salpausselän kurvikkailta kupeilta, oli aika suunnata suksien kärjet kohti pohjoista ja lähteä sivakoimaan kohti uusia seikkailuja.



 Sää suosi hiihtopartiotamme ja järven jäät sekä Päijät-Hämeen laajat peltoaukeat olivat saaneet kestävän ja kimaltelevan kuorrutuksen jonka hankikanto siivitti matkaamme eteenpäin. Ensimmäisenä etappinamme oli viehettävä Vääksyn kylä Asikkalan kunnassa. Oli aika tankata hieman.
 Kaisan tupaleipomo erään viehettävän rakennuksen kivijalassa oli kertakaikkiaan herkullinen tuttavuus. Kahvi oli hyvää ja vahvaa, rieskat ruokaisia, persiljavoi mitä maukkainta ja ne kakut ja muut makiat! Myös henkilökunta oli mitä miellyttävintä ja Löytäjät saivat lämpimän vastaantoton.
Kahvilaleipomossa oli vilkasta sutinaa, asiakkaita tuli ja meni ja muhkeat kakkupalat, tuoreet pullat, riskat ja sämpylät katosivat rapiseviin paperipusseihin samalla kun pikkuruisen leipomon uunit paistoivat lisää herkkuja punaisena puhisten.
 Vielä pieni lepohetki tupaleipomon pihaterassilla ja sitten takaisin talvisen koitoksemme pariin.
Viitailan lakeuksilla sivakoidessamme huomasimme yhtäkkiä saapuneemme tutuille seutuville. Sehän on valtionvarainmandariinimme residenssi! Viiri ei kuitenkaan ollut salkoon nostettuna, mistä päättelimme, että rakkaan valtiomme edustaja on parhaillaan ulkomaankomennuksella edustustehtävissä . 
Kipakan tuulen saattelemana oli aika suunnata jo kotia kohti.

Reipashenkisellä ulkoilmaelämällä on oma tenhonsa, mutta Löytäjien hiihtopartiosta jokainen oli varmasti mielissään, kun kotirannan tuttu profiili höyrylaivoineen piirtyi horisonttiin. 



Mitä mainioin päivä mäkihyppyineen, hiihtosuorituksineen ja muine liikunnallisine koitoksineen. Tämä ei varmasti ole viimeinen kerta, kun tutkimusseurueemme taittaa taipaletta tällä miellyttävällä tavalla. Suurta iloa meille - ja kuten tyytyväisyydellä pistimme merkille, myös muille jäällä liikujille - tuo näiden puisten hiihtovälineiden täydellinen funktionaalisuus sekä niiden muodon tenhoava kauneus.  

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Pidemmälle, korkemmalle, enemmän!

Täällä Lahdessa, Salpausselän syleilyssä, on varsin luontevaa antautua mäkihypyn tenhoavaan maailmaan. Tähän jaloon urheilukoitoksen valmistautuminen alkaa kunnon aamiaisella.
Mestarikokin ohjeiden mukaan täydellinen aika uppomunan paistamiselle on 2 minuttia 52 sekuntia, joten aamu alkaa tuijottamalla omaa munaa ja ottamalla aikaa sekuntikellolla.

 Pirskahtelevaista tämä etelän hetelmä. Suojalasit tulevat jälleen kerran tarpeeseen.

Löytäjien Rover-merkkinen maastoajoneuvo vie meidät kisailumontulle.
Valmiina koitokseen!

Sukset olalle ja kapuamaan kohti korkeuksia.


Valmiina hyppyyn! Kanssalöytäjät kannustavat luottavaisina.

Seuraavan koitoksen vuoro.


Go!
Mikä aistikas alastulo!

Välskärimme H.M. Globin on luonnonlahjakkuus. Täydellinen telemark-alastulo.


 Olipas mukava ja lennokas talvipäivä. Lihakset on nyt lämmitelty seuraavaa koitosta: funlandiahiihtoa varten. Siitä raportoimme mitä pikimmiten!

Tässä vielä inspiraatioksi Suomi filmin mainio reportaasi mäkihypyn uusimmista tuulista